FCO tilbyder et anderledes læseværksted for skolens elever kl. 7.45-8.15 tirsdage, onsdage og torsdage hos Hanne på biblioteket.

Formålet med læseinitiativet er målrettet at give elever med læseudfordringer et læseløft gennem et aktivt, kompetent læseværksted i skoletiden, hvor lærerne hjælper eleverne med at finde den mest optimale læsestrategi for eleverne.

I læseværkstedet ønsker vi at give eleverne en større sikkerhed i at kunne læse såvel skønlitterære som faglitterære tekster. Vi begynder med at teste elevernes læsefærdigheder. Derefter finder dansklæreren en læseudviklingsstrategi, og læseværkstedet laver en personlig læsebogkasse med individuelt tilpasset materiale, hvis der er brug for det.

Materialet kan være udvalgt med henblik på fx: lydret læsning, læsning med vægt på den dybere forståelse, højtlæsning, faglig læsning med udgangspunkt i læsestrategien samt specifikke arbejdsopgaver, der understøtter læseudviklingen.

Vi vil ofte bruge klassisk musik som stille baggrundsmusik. Det virker stimulerende for læseprocessen og skaber samtidig plads til fordybelse og ro. De elever, der ønsker fred, får høreværn på eller læser i et andet lokale. Det kan også være, at eleverne bliver bedt om at tage en pude med, da ikke alle læser optimalt på en stol, men foretrækker at ligge ned. Det behov vil vi gerne imødekomme.

Eleverne bliver jævnligt målt i deres fremskridt og bliver udfordret til at ville læse og lære mere.

Hvis du vil vide mere, er du altid velkommen til at kontakte os.